Aquesta bitàcola vol ser un lloc de platxèria tal i com eren i són les tavernes, per la qual cosa, aquí hi té cabuda tot.
Es diu que Thermopolium era una taverna on els romans prenien begudes calentes, era quelcom molt similar al que nosaltres coneixem com un restaurant ràpid amb peroles en les quals es posaven les menges per mantenir-les calentes.

dilluns, 29 de setembre del 2008

À Bout de Souffle.

Retalls del film À Bout de Souffle de Jean-Luc Godard amb la música de fons de Miles Davis. Aquest film va ser el que va inspirar l'anunci de Martini. Esperem que en gaudiu.

dimecres, 24 de setembre del 2008

Presentació a Sant Gregori


La regidora de cultura de Sant Gregori, Pius Pujades, Carme Ramilo i Jordi Soler

Divendres vam acompanyar a la Carme a la presentació del seu llibre al poble de Sant Gregori. En aquesta ocasió, era una de les poblacions on la M Assumpció va exercir la seva tasca de docent. Aquesta vegada vam estar acompanyats del periodista Pius Pujades, que va escriure aquest article de la presentació al Punt, d'en Jordi Soler, autor de la foto de l'article i fill de la biografiada, d'alguns antics alumes de la M Assumpció  i de la consellera de sanitat Marina Geli, filla de Sant Gregori i alumna de la mestra i escriptora, la qual va relatar en primera persona el record de la tasca de la M Assumpció. Bé, no ens enrrotllem més, millor que llegiu l'article que va escriure en Pius Pujades al Punt el dilluns.




dilluns, 22 de setembre del 2008

Ja l'hem vist


Aquest dissabte a la matinada vam anar a veure Vicky Cristina Barcelona. Genial. Molt recomanable a aquells que us agradi en Woody.

Us deixem un video del YUTUB on hi surt la cançó Barcelona de Giulia & los Tellarini

I el tràiler de la peli.



dissabte, 20 de setembre del 2008

Què fareu el 12 d'octubre?

La Martirio, en Lluís Gavaldà, els Whiskyn's i Facto de la fe y las flores azules es reuniran al Liceu per a cantar contra l'exclusió Social. Si hi voleu anar l'entrada són 12 eurets per una bona causa, ajudar als infants del Raval.

Més informació aquí

dissabte, 13 de setembre del 2008

VESPRE LITERARI A ORGANYÀ

A l'esquerra Carme Ramilo recollint el diploma

Les campanes de l’acollidora església romànica d’Organyà repiquen amb aquell so primitiu, carasterístic dels temples que encara no han substituït les sirenes captivadores dels cors dels feligresos per música enllaunada que sona sempre igual.
I és que a Organyà ha estat dia de festa. Durant tota la jornada i també durant l’anterior, els veïns d’aquest petit poble de l’Alt-Urgell han estat festejant la Fira del Llibre del Pirineu que ha aplegat desenes d’escriptors enamorats, d’enamorats, amants i pretendents, tots, de la llengua i la literatura catalana.
Ha estat un dia de joia i les campanes repiquen insistentment que els actes encara no han finalitzat i que és el moment que ens apleguem, igual com en el segle XII , per escoltar les homilies que uns sabis, tant de fora del mur com de dintre, ens regalaran.
Sota la carpa situada en un dels laterals exteriors de l’església, l’escriptora lleidatana Imma Montsó, amb la seva fluïda homilia recorda als assistents a l’acte, que no s’han de deixar vèncer per l’estesa mandra que hi ha de pensar. Els continus somriures de la gent donen la raó a la seva homilia. Tot seguit, dins el temple, i per un sabi ara de l’altre costat del mur, el Bisbe de La Seu d’Urgell i Copríncep d’Andorra, recorda, per si amb tanta festa a algú se li ha oblidat, que s’ha de sembrar fe, esperança i amor, entre molts altres punts de la seva homilia que, en aquest cas s’ha fet llarga i feixuga i els escriptors que han estat premiats en el certamen literari Homilies d’Organyà i que esperen al transsepte per ésser guardonats començen a neguitejar-se. Se’ls fa llaga l’espera, però el bisbe és el bisbe.
Ara sí. Ja ha arribat l’ansiada hora que realment tots i totes estan esperant. Fa un any, o potser més i tot, que els futurs homenatjats han estat preparant els seus escrits que finalment donen el seus fruits. D’aquí un any podran veure publicades les seves obres en un volum editat i ja posat a la venta.
La nostra amiga, l’escriptora i professora Carme Ramilo i Martínez, una vegada més, ha estat de sort i ens regala un dels seus contagiosos somriures per tal de donar-nos-en les gràcies.

MOLTES FELICITATS CARME.

dijous, 11 de setembre del 2008



dimarts, 9 de setembre del 2008

Taula d'equivalències del temps a internet

Segur que a més d'un això us sona.
A mi sí.

divendres, 5 de setembre del 2008

Revistes i Nadales Digitalitzades


Portada de la Nadala del 2006


Avui hem descobert dues pàgines web amb informació digitalitzada molt interessant.

La primera una hemeroteca digital de revistes comarcals de Catalunya.

http://www.premsacomarcaldigital.cat/

I l'altra és la pàgina de la Fundació Lluís Carulla que s'ha dedicat a digitalitzar totes les nadales que han editat en format paper fins ara.
http://www.fundaciolluiscarulla.cat/cat/publicac_nadala_cataleg.htm

dimarts, 2 de setembre del 2008

Una mica de música.

Simplement escolteu-la, i no la compareu amb el Frank Sinatra.