Aquesta bitàcola vol ser un lloc de platxèria tal i com eren i són les tavernes, per la qual cosa, aquí hi té cabuda tot.
Es diu que Thermopolium era una taverna on els romans prenien begudes calentes, era quelcom molt similar al que nosaltres coneixem com un restaurant ràpid amb peroles en les quals es posaven les menges per mantenir-les calentes.

dimarts, 28 d’octubre del 2008

El Googlebigbrother


Ja fa dies que als alumnes de l'Insti els adverteixo dels mals d'internet i a més a més els informo de les darrereres novetats de la "websfera" (cliqueu aquí per veure un post sobre google).
Però avui m'he assabentat d'una cosa que crec apropiada d'explicar aquí. Ja ha nascut el google maps amb imatges dels carrers i edificis. Si viviu a Barcelona, Madrid, Sevilla o València podeu arribar a veure les calces i els calçotets dels veins penjats al balcó mitjançant aquest servei de Google.
Us deixo una imatge del MNAC per tal que ho veieu vosaltres mateixos. Moveu el ratolí per sobre les imatges i podreu veure cada racó de l'edifici.




Ver mapa más grande

Si voleu accedir a la pàgina del Google maps amb imatges cliqueu aquí.
I vigileu que estem continuament vigilats!!!


dissabte, 18 d’octubre del 2008

Coneixeu la Lauren Wood?

Potser el nom de Lauren Wood (informeu-vos-en aquí) no us sona de res, o potser sí...
Per si no la coneixeu, us deixem dos vídeos de la seva cançó Fallen que acompanya molt a dies com el d'avui.


El vídeo de la Lauren Wood



Un de la Sole Guiménez i la Randy Crawford cantant la mateixa cançó.

Bon cap de

PS/Per a tots els enamorats i les enamorades

dijous, 16 d’octubre del 2008

Aquest cap de... hem "arroplegat aulives"

Aquest cap de setmana hem arroplegat les aulives1 que farem servir als aperitius de l'any que ve. Si no ens surten tan salades com les de l'any passat ja us les deixarem probar.

Per cert, heu vist mai una oliva bessona? aquí en teniu unes imatges.Els pinyols juntets

Collint la Sajolida per a fer les olives en conserva.

Cliqueu aquí i enllaçareu al herbari virtual de la UdL i de la UPC on us explica què és la Sajolida.


1 Consulteu el diccionari dels Tremendos Lleidatà-Català.
És força divertit, elaborat pels components del grup de Rock The Companys i del grup de versions els Tremendos. Consulteu què és un farigolero, jo en sóc una.
Lo diccionari a Tv3.


divendres, 3 d’octubre del 2008

La biblioteca de Thermopolium

Us deixem un enllaç a l'aplicació de cerca de llibres del Google. Aquesta aplicació permet tenir una biblioteca en línia, i nosaltres n'hem creat una pel bloc.
Això no vol dir que tots els llibres que hi surten siguin els que tenim a casa, ni que els haguem llegit, sinó només que són lectures que ens poden semblar interessants i que creiem que també us poden semblar interessants a vosaltres.

Imatge de la portada de la biblioteca de Thermopolium.

La nostra biblioteca neix amb la intenció de divulgar diferents llibres, veureu que alguns estan escanejats i els podreu consultar en línia, els drets d'autor d'altres, però, no en permeten la reproducció digital i per tant, només en podreu llegir la referència bibliogràfica.


Alguns no estan escanejats del tot i per tant només se'n pot consultar algunes pàgines.

A partir d'avui anexionem aquesta biblioteca al bloc. Per a accedir-hi només caldrà clicar sobre la imatge del llibre, ubicada sota l'arxiu del bloc.

Imatge que us durà a l'enllaç de la biblioteca.