Aquesta bitàcola vol ser un lloc de platxèria tal i com eren i són les tavernes, per la qual cosa, aquí hi té cabuda tot.
Es diu que Thermopolium era una taverna on els romans prenien begudes calentes, era quelcom molt similar al que nosaltres coneixem com un restaurant ràpid amb peroles en les quals es posaven les menges per mantenir-les calentes.

dissabte, 31 de gener del 2009

La cuina catalana al món


Avui, per motius de feina, he hagut de recercar adreces relacionades amb l'oli i mireu el que he trobat. Us deixo dos enllaços de  The Culinary Institute of America on el cuiner Josep M Blasi en presenta les diferents DO d'oli de Catalunya amb les seves caracteristiques principals, mireu-ho aquí. I en aquest altre vídeo on ens presenten com elaborar un perfecte All i oli, aquí.
I si voleu mirar-los tots aquí en teniu l'enllaç.  
Realment Excel·lents.

dimecres, 21 de gener del 2009

Darrerament han passat moltes Cosetes



Primera "coseta" la Fundació Bernat Metge trepitja el quiosc, potser per por que el gegant d'internet acabi escanejant tota l'obra i la posi en línia de manera gratuita o potser per que, com diu una filòloga de confiança, l'edició de  la Fundació Bernat Metge ja comença a quedar antiga i volen traure'n al màxim benefici abans no sigui massa tard.
Segona "coseta" EEUU té nou president, li desitjo tota la sort del món, que la necessitarà. Per cert he trobat una pàgina web on  hi ha reproduïdes totes les signatures dels presidents dels EEUU (per veure-la cliqueu aquí) hi falta la del darrer president, però aquesta ja us la poso jo.

Una imatge aèrea de l'acte d'ahir


La signatura del nou president

Tercera "coseta " a Berlín hi ha un "artista"que ha copiat diferents graffitis que hi ha en diferents parets de Berlín, però no els ha reproduït de manera que siguin llegibles, sinó que ho ha fet un sobre l'altre deixant finalment una imensa taca taronja. Us poso l'enllaç del vídeo per tal que ho mireu. 


I per acabar, ja que es torna a acostar el fred, pels enamorats i enamorades aquí teniu els guants que sempre havíeu somiat per a passejar. Els podeu comprar aquí.







PS/ Ahh! per cert hem posat les nostres etiquetes del Delicious en forma de núvol. Passeu-hi, hi ha pàgines que pagen la  pena.

divendres, 9 de gener del 2009

Liberty enlightening the world.

Regalada pel govern francés als Estats Units per a la celebració del centenari de la independència americana. Aquesta estàtua va ser realitzada per l'escultor Frédéric-Auguste Bartholdi i l'arquitecte Gustave Eiffel.
Ara en podeu consultar algunes fotos de la seva realització en aquesta adreça (cliqueu aquí). Aquí us en deixem una de molt curiosa.


D'altres arxius fotogràfics aquí. Les fotos pertanyen a la La New York Public Library.

PS/ Ahh! per completar el post anterior visiteu la pàgina oficial de l'Angelina i els moderns aquí. us podeu descarregar la seva maqueta aquí.

dijous, 1 de gener del 2009

El txa-txa-txa català


Aquest matí la Lumaca s'ha despertat ballant el Txa-txa.-txa Català, diu: "friki, però molt divertit"
de L'Angelina i els moderns.

BON ANY AMB EL TXA-TXA-TXA CATALÀ.

LUMACA i THERMOPOLIUM.