Aquesta bitàcola vol ser un lloc de platxèria tal i com eren i són les tavernes, per la qual cosa, aquí hi té cabuda tot.
Es diu que Thermopolium era una taverna on els romans prenien begudes calentes, era quelcom molt similar al que nosaltres coneixem com un restaurant ràpid amb peroles en les quals es posaven les menges per mantenir-les calentes.

dissabte, 16 de maig del 2009

Què hi passa a la pantalla mentre hi treballes????

Us passem dos enllaços de com funcionen certes parts de la nostra pantalla.
Al primer enllaç hi podeu observar com funciona el punter de l'ordinador.
Mireu-ho aquí.


I a l'altre enllaç podeu trobar-hi la visió més clara d'un píxel.
Mireu-ho aquí.



divendres, 8 de maig del 2009

"Feisbuquera" jo????

Hi ha molta gent que ens pregunta: No sou al Facebook?, Teniu Twitter?, Perquè als blogs on escriviu no hi poseu el nom? Sempre hem dit que ens interessa resguardar certa intimitat i que no cal que tothom sàpigui ni qui som, ni que fem en cada moment. Doncs bé, ara us donem un altre motiu pel qual a nosaltres, de moment, no ens agrada penjar-nos en línia.

Segons aquest post, del blog de Versió 1 de RAC1, s'està ideant un nou sistema de publicitat personalitzada.
Pel que sembla el que volen fer és captar la nostra imatge posant cameres de vídeo darrere dels panells publicitaris, i quan nosaltres quedem absorts mirant algun anunci,en aquell moment ens estaran fent un reconeixement facial amb la camara, seguidament cercaran per internet la nostra cara i ens passaran l'spot més adequat per a nosaltres.
I com sabran quin és l'adequat per nosaltres? Molt senzill. Hi ha tanta gent que ha penjat fotos amb el seu nom, aficions, hobbies... que a les empreses de marketing (amb l'ajuda d'un programa de reconeixement facial) només els caldrà saber qui està mirant en aquell moment l'anunci, cercar a la xarxa les seves aficions, hobbies, que ell mateix haurà penjat, i enviar-li a l'acte un spot que concordi amb aquella persona, vaja el target clavadet, clavadet.
A tots els que pengeu fotos i les vostres cosetes, ja podreu resistir d'aquí un temps d'anar pel carrer i que els anuncis us reconeguin? I que us facin un anunci personalitzat?

A mi tot plegat em fa una mica de por.



PS/Ah! per cert avui fa tot just 700 dies que aquest blog està en línia. Per celebrar-ho avui hem decidit de posar les nostres etiquetes (tags) en format núvol.


divendres, 1 de maig del 2009

Presentacions infinites

Fa poc hem descobert aquesta pàgina web on ens ofereixen la possibilitat de fer presentacions infinites.
Per a fer un tast hem fet aquesta presentació que esperem que us agradi.






PS/ Feu servir les fletxes per a passar les diapositives i no us maregeu!!!