Aquesta bitàcola vol ser un lloc de platxèria tal i com eren i són les tavernes, per la qual cosa, aquí hi té cabuda tot.
Es diu que Thermopolium era una taverna on els romans prenien begudes calentes, era quelcom molt similar al que nosaltres coneixem com un restaurant ràpid amb peroles en les quals es posaven les menges per mantenir-les calentes.

dijous, 24 de juliol del 2008

Fotografies

Avui hem descobert que els francesos han donat accés lliure a l'arxiu fotogràfic digitalitzat de la Bibliotheque de Tolouse mitjnçant el Flickr. Us deixem unes imatges dels Pirineus a la darreria del sXIX extretes de l'esmentat arxiu aquí.

El pic d'Aneto
Ribagorça, Osca.
ca. 1859.

A Catalunya hi ha alguns arxius fotogràfics en línia, però pocs. A veure si també en prenen nota i fan el mateix. Malgrat tot, aquí en teniu uns quants:

Arxiu Salvany.

Arxiu Fotogràfic de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

La Fototeca de la Gran Enciclopèdia Catalana.

Unes quantes fotos de Girona.

L'arxiu fotogràfic de Ramon Manent. Especialitzat en art.

Un parell d'arxius molt bons que encara no estan en línia.

Els de l'Ametller, que no es decideixen mai a publicar-los en línia, però si mai hi podeu accedir paga molt la pena. És un arxiu impressionant: 350.000 negatius en un marc extraordinari.

Pels amants de la muntanya, el del CEC.

Altres fons interessants:

L'ARCA. Arxiu de Revistes Catalanes Antigues. En la qual hem trobat l'Ariel: Revista literària i artística, publicada a Barcelona i de la qual aparegueren, entre 1946 i 1951, 23 números i 2 suplements sobre temes d'actualitat.

L'enfoCAT. És una pàgina que ha sortit fa pocs dies i està realitzada amb les fotos de diverses persones d'arreu de Catalunya.

Uns quants daguerrotips Europeus de la Daguerreian Society.

Stereographica. És una pàgina amb fotos del 1800 i del precinema.

Un directori molt extens de fotògrafs d'arreu del món: Directory of Great Photographers.

I finalment us deixem...

Un blog on la gent hi penja aquelles fotografies que no et queden bé, però que tenen un encant especial. El blog es diu, com no podia ser d'altra manera, Deleted Images.

I si aquest estiu us avorriu, aquí teniu com fer una albúmina utilitzant només, paper, ous, la llum del sol i un negatiu. No us empastifeu gaire.

1 comentari:

Àgata ha dit...

M'agrada llegir el vostre bloc perquè sempre aprenc coses noves.Doneu tanta informació que, a vegades, no puc abastar-ho tot. Bones vacances i us espero a Vilaür!