Aquesta bitàcola vol ser un lloc de platxèria tal i com eren i són les tavernes, per la qual cosa, aquí hi té cabuda tot.
Es diu que Thermopolium era una taverna on els romans prenien begudes calentes, era quelcom molt similar al que nosaltres coneixem com un restaurant ràpid amb peroles en les quals es posaven les menges per mantenir-les calentes.

diumenge, 8 de juliol del 2007

Pernil d'ànec casolà

Tete la recepta dels magrets que et deia de la Carme Ruscalleda.


Ingredients per a dos pernilets:
2 magrets d'ànec frescos.
2 quilos de sal grossa.
1 gr. de pebre negre mòlt.
Una solució de: 25ml d'oli d'oliva (de Bovera o de la Granadella)
12ml de vinagre del bo, i 1 gr de pebre vermell.
PREPARACIÓ
I.En un recipient de plàstic, vidre o porcellana, de la mida dels magrets, poseu-hi un llit de sal grossa. A sobre poseu-hi els magrets ben amanits amb una mica de pebre negre, amb la pell cara avall. Cobriu-los amb la sal grossa. Tapeu-ho bé amb film de cuina i guardeu-ho a la nevera durant quatre dies. II. Passats els quatre dies, retireu els magrets de la sal i netegeu-los bé amb un pinzell. Cal que quedin ben nets. III. Feu un petit forat en una punta del magret i passeu-hi un fil de lligar carn, feu-hi una petita lligada per poder-hi penjar bé el pernilet. Pinteu totes les cares del magret amb la solució d'oli, vinagre i pebre vermell que haureu preparat. Deixeu-lo penjat unes quatre hores a temperatura ambient i ben orejat.
IV. Poseu els pernilets perquè s'acabin de curar i assecar en un lloc fresc i sec durant tres dies. Llavors, els pernilets ja estàn a punt de consumir. Bonísssims.

També podeu fer aquesta recepta.

2 comentaris:

Nuriaka ha dit...

jo començaré per aprendre fer un sofregit... jeje, diguem que no podria pas passar del first a l'advance amb un dia... ;)

Nuriaka ha dit...

ueis que tb aquest blog ta de vacances???? snifus, què li passa a la blogosfera???? ;)