Aquesta bitàcola vol ser un lloc de platxèria tal i com eren i són les tavernes, per la qual cosa, aquí hi té cabuda tot.
Es diu que Thermopolium era una taverna on els romans prenien begudes calentes, era quelcom molt similar al que nosaltres coneixem com un restaurant ràpid amb peroles en les quals es posaven les menges per mantenir-les calentes.

diumenge, 6 d’abril del 2008

I de postres, què prendran?

PIJAMA

Avui, l'avi Josep ens ha invitat a dinar. En arribar als postres, ens han portat la carta i... ai l'as!! M'he retrobat amb unes postres que prenia quan era petita i que darrerament creia que havien desaparegut: el PIJAMA. Resulta que encara hi ha restaurants que el tenen a la carta, ara, el preu, d'escàndol!


També m'ha fet recordar que dec ser "vieja", avui dia preguntes a algú que no depassi la trentena: "Saps què és un pijama?" i es pensen que els estas parlant de roba interior de nit. Pels que no sabeu de què estan fetes aquestes postres (o sigui als menors de trenta anys), aquí us deixem una recepta d'en Jaume Fàbrega:

Ingredients
(1 persona)
1 flam individual
2 meitats de préssec en almívar
1 bola de gelat de vainilla
2 cireres confitades (opcional)
2 rodanxes de pinya en almívar
nata muntada

Elaboració
Poseu, en un plat gran, un flam de la casa acompanyat del préssec en almívar, de les rodanxes de pinya, dels gelat de vainilla, de la nata muntada. Potser que algú hi afegís una galeteta d'acompanyament o un parell de cireres confitades.


PS/ Total la fideuà era tant bona, i me n'hi ha cabut tanta, a la panxa, que ja no m'he pogut posar el pijama. Un altre dia serà.