Aquesta bitàcola vol ser un lloc de platxèria tal i com eren i són les tavernes, per la qual cosa, aquí hi té cabuda tot.
Es diu que Thermopolium era una taverna on els romans prenien begudes calentes, era quelcom molt similar al que nosaltres coneixem com un restaurant ràpid amb peroles en les quals es posaven les menges per mantenir-les calentes.

dijous, 10 d’abril del 2008

Uiii la que han fet!

Acabo d'arribar a casa i, per variar, m'he conectat a l'ordinador, obro els correus, googlereader.... i de sobte: noticia!!!

El Govern d’Andorra i la Generalitat de Catalunya signen un conveni de col·laboració en matèria cultural i de comunicació.


Cito part de diferents texts que he trobat de la noticia.

"[...] A més, la Generalitat i el govern andorrà han acordat que Andorra passi a formar part del patronat del MNAC[...]"

"[...] L’acord també preveu la col·laboració en l’àmbit de la difusió d’activitats artístiques, amb l’organització conjunta d’exposicions itinerants que permetin difondre el patrimoni cultural i etnològic compartit pels dos territoris[...]"

Tot plegat fa una flaire estranya, m'explico.

Ara fa tot just un any el govern andorrà aconseguia, després de penes i treballs, el retorn al Principat dels frescs de l'església de Santa Coloma. La broma els va costar quatre milions d'euros, i els frescos es van poder veure a la Sala d'Exposicions del govern durant un curt període de temps.
Ara tothom sap que els frescos són al Principat dins d'una caixa forta, però ningú sap ni on és aquesta caixa, ni quan de temps estaran allí.
Doncs bé, molt em sospito que algú, aprofitant aquest conveni, tindrà la fabulosa idea de treure'ls i portar-los al MNAC una temporadeta. I apa, tornem-hi els frescs altre cop fora d'Andorra.
De què ha servit tota la feina pel retorn? Per deixar que se'ls emportin els de MNAC? Qui en treurà els beneficis llavors? Andorra? Catalunya? El MNAC?


La noticia de la recuperació dels frescs per part del govern andorrà.

La noticia de l'acord al VilaWeb.
La noticia de l'acord al portal de la Generalitat de Catalunya.
La noticia de l'acord al portal del Govern Andorrà.

PS/ Perdoneu tot aquest rotllo, tot plegat són especulacions. Però com diuen els castellans "piensa mal y acertarás"