Aquesta bitàcola vol ser un lloc de platxèria tal i com eren i són les tavernes, per la qual cosa, aquí hi té cabuda tot.
Es diu que Thermopolium era una taverna on els romans prenien begudes calentes, era quelcom molt similar al que nosaltres coneixem com un restaurant ràpid amb peroles en les quals es posaven les menges per mantenir-les calentes.

dissabte, 31 de gener del 2009

La cuina catalana al món


Avui, per motius de feina, he hagut de recercar adreces relacionades amb l'oli i mireu el que he trobat. Us deixo dos enllaços de  The Culinary Institute of America on el cuiner Josep M Blasi en presenta les diferents DO d'oli de Catalunya amb les seves caracteristiques principals, mireu-ho aquí. I en aquest altre vídeo on ens presenten com elaborar un perfecte All i oli, aquí.
I si voleu mirar-los tots aquí en teniu l'enllaç.  
Realment Excel·lents.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El vídeo descriu perfectament les característiques organolèptiques de les diferents i fantàstiques varietats d'oli que tenim a la nostra petita pàtria.

Personalment penso que tots els restaurants, així com tenen una carta de vins, també haurien de tenir-ne també una d'olis.

Aquest or líquid que ens regala la terra no de manera gratuïta sinó després de grans esforços i suors de molts pagesos i pageses d'arreu de la nostra terra. ës que és un bé de Déu!!! Que molta gent no valora com ho hauria de fer.

De manera que reivindiquem tots l'oli d'oliva. Comprem-ne. Demanem-ne als restaurants. Demanem-ne l'orígen i les característiques i aprenem a maridar-lo amb les menges i els vins. El resultat és sensacional. Si no proveu-ho!

Només és el suggeriment d'una amant del ben menjar, beure i viure, però a qui no agrada això?

Una salutació per a tothom i ànims, que no costa tant i el resultat és sorprenent.