Aquesta bitàcola vol ser un lloc de platxèria tal i com eren i són les tavernes, per la qual cosa, aquí hi té cabuda tot.
Es diu que Thermopolium era una taverna on els romans prenien begudes calentes, era quelcom molt similar al que nosaltres coneixem com un restaurant ràpid amb peroles en les quals es posaven les menges per mantenir-les calentes.

dijous, 16 d’agost del 2007

Els canelons de tota la vida

De moment no us passarem la recepta de la coca de recapte i la pizza, sinó la dels canelons.

Potser us preguntareu -per què una recepta de canelons? doncs perquè la setmana passada en vàrem fer uns. Boníssimsç. Que hem de dir!

Canelons tradicionals

ingredients per als canelons

500 grs. de carn de vedella (picada)
500 grs. de carn de porc (picada)
1/2 pollastre a l'ast.
50 grs. de foie d'ànec
Sal
Pebre
Oli d'oliva verge extra
Llet
Plaques de pasta de canelons (de les que es bullen)

ingredients per a la beixamel
Oli d'oliva verge extra
Ceba dolça de Figueres
d'1 a 2 cullerades de farina
Llet
Un pessic de sal


l'elaboració

En una paella de la mida de la quantitat de carn que volem cuinar, hi posem un bon raig d’oli d’oliva, hi incorporem, ben barrejades, la carn de vedella i la de porc, sal i pebre i ho amorosim tot amb un altre raig d’oli per sobre. Si volem que la cocció sigui homogènia, no ha de quedar amuntegat. Ho anem coent a foc lent durant el temps que creiem oportú. Durant aquest període el rostit anirà agafant color. A mitja cocció hi afegim el foie d'ànec prèviament fos, un rajolí de llet i ho deixem coure durant uns minuts més. Cinc minuts abans de finalitzar, hi agreguem el 1/2 pollastre a l'ast (prèviament desossat i també picat) i tot just abans d’enllestir la cuita rectificarem de sal i de pebre.

Les plaques es bullen i es farceixen com tots sabeu. Els posem en una safata apta per anar al forn, els cobrim amb la beixamel que hem elaborat, ho recobrim tot amb formatge emmental i cap al forn, que a taula falta gent!

Què boooooooooooooooooooooooooooooooooons!!!!!

I ara a l’estiu encara més; d’ençà de Nadal no en mengem!


Com que hem aprofitat l’ocasió per fer-ne molts, els congelem. Això sí, sense la beixamel, que la farem quan decidim que volem repetir, és a dir, aviat.

Bon profit.

1 comentari:

Thermopolium ha dit...

Han estat bonissims. I encara ens en queden al congelador qui en vulgui només cal que avisi i que vingui a dinar o a sopar.